O MENI

Od malih nogu najdraža zanimacija mi je bila škrabanje, šaranje ... malo kasnije je škrabanje preraslo u jednostavne crteže ... sa 16 sam već aksperimentirao sa svim mogućim tehnikama, materijalima i sredstvima uz istu onu strastvenu ljubav prema stvaranju, kreaciji ... u srednjoj je školi učiteljica iz hrvatskog primjetila moj dar za crtanje i ilustraciju jer je moja teka iz hrvatskog bila "živopisno" ilustrirana i ubrzo me je angažirala kao ilustratora za njenu prvoobjavljenu knjigu ... nastavio sam tako da sam radio ilustracije za majice, a iz tog razdoblja potječe i lik magarca koji je postao simbol splitske torcide...iako sam završio tehničku školu i dosta godina radio u struci i dalje sam honorarno radio ilustracije za razne privatne projekte, tetovaže i dizajn za majce...uto je došlo razdoblje od 4-5 godina u kojem sam radio kao pitur soboslikar i otkrio nove tehnike, boje i oslikavanja zidova, pa su tada nastale moje prve kreacije u području oslikavanja zidova i grafita...u međuvremenu sam otkrio svijet digitalne ilustracije uz pomoć tableta i kompjutera i to me je ubrzo odvelu u profesionalne vode, te sam se zaposlio kao ilustrator i grafički dizajner u zagrebačkoj firmi Dino's Maps na izradi zidnih postera u obliku ilustriranih zemljopisnih karata.. Nakon 7 zanimljivih i poučnih godina u Zagrebu vraćam se u Split i započinjem malo teži, ali samostalni put kao slobodni umjetnik ... uz izradu logotipova i grafički dizajn i dalje radim ilustracije, oslikavam zidove i obavljam soboslikarske radove što traje do danas...TEHNIKA RADA

Što i kako radim

Ako ste zaineresirani za izradu slike, crteža, murala ili samo soboslikarskih radova kontaktirajte me u svako doba. Nakon dogovora, nađemo se na "kavi" ili u vašem stanu radi dogovora o dizajnu, bojama, vremenu izrade i cijeni. 

 

Dogovor

Motiv za mural možete pronaći sami, a moguće je i da Vam izradim poseban motiv što se, naravno , posebno naplaćuje a cijena ovisi o motivu i detaljima.

 

Boje

Za izradu zidne slike može se koristiti više vrsta boja, pa je i to predmet dogovora. U radu uglavnom koristim neškodljive, visokokvalitetne vodoperive boje, iako se i tu mogu izvoditi kombinacije sa običnim disperzivnim bojama za unutrašnje zidove. Ukoliko podloga na kojoj bi trebao biti "mural" nije sređena i kvalitetno pripremljena trebalo bi obaviti pripremu tako da se malo obrusi zid premaže predpremazom (SN veza) i preboja se običnom bijelom disperzivnom bojom za zidove.

 

Oslikavanje

Trajanje rada na "muralu" ovisi o veličini slike i količini detalja, a obično je to 1 - 5 dana za dječje murale.